De heer en mevrouw Meyers met aannemer – nieuwbouwvilla

Introductie

De heer en mevrouw Meyers gebruikten Isovariant-bouwstenen voor de ruwbouw van hun nieuwe woning, die momenteel afgewerkt wordt. Hun werf is dus nog volop aan de gang. Zij delen hieronder hun ervaring.

De heer Meyers zegt ons hoe aangenaam verrast hij is van de isolatieprestaties van de bouwstenen; de ruwbouw is nog maar net winddicht, maar toch kan je nu al merken dat de woning goed geïsoleerd is. De omgevingstemperatuur is erg aangenaam, en dat terwijl de woning nog niet verwarmd wordt!

Na een verregaande marktstudie, waarbij hij verschillende bouwmethodes en dus verschillende bouwstenen en isolatiematerialen vergeleek, koos de heer Meyers uiteindelijk voor Isovariant-bouwstenen aangezien zij volgens hem de beste kwaliteit boden

Dit systeem heeft verschillende voordelen:
– de meer dan redelijke kostprijs (voor een woning met een K-waarde van 17)
– de bouwsnelheid (twee keer sneller dan een traditioneel gebouwde muur!)
– het gebruiksgemak, ook na de ruwbouw: sponningen zijn gemakkelijk te plaatsen en ook de binnenbepleistering kan op een eenvoudige manier aangebracht worden

De heer Meyers vestigt ook onze aandacht op het volgende: het is perfect mogelijk om de plannen aan te passen en te werken met breedtes van 5 cm om de plaatsing van de bouwstenen nog meer te vergemakkelijken

De heer Meyers laat ons ten slotte weten dat hij erg tevreden is van zijn keuze en zijn samenwerking met Isovariant!

Addendum: Zes maanden later nam de heer Meyers opnieuw met ons contact op

Wij wonen nu een aantal maanden in onze nieuwe woning. De verwarming staat momenteel niet op en toch geeft de thermostaat een temperatuur van 21,9° aan (13 november 2013, buitentemperatuur 6 graden). Voor ik \’s ochtends naar het werk vertrek, kijk ik altijd even naar de thermostaat. De temperatuur is nog nooit onder de twintig graden gezakt, hoewel wij tot nu toe nog nooit de verwarming hebben aangezet.

Ik heb een balansventilatie besteld; ze is nog niet volledig geplaatst en draait dus niet. Ik denk niet dat ik ze zal nodig hebben. Er zijn geen problemen met thermische inertie: als het wat te warm wordt, dan verlucht ik even. Het wordt echter nooit te koud in de woning.

De prijs-kwaliteitsverhouding van Isovariant-bouwstenen is uitstekend. Ik heb een supergeïsoleerde woning voor de prijs die vergelijkbaar is met die van een traditionele woning. De lichte meerkost heb je al snel teruggewonnen. Het is geweldig concept. Waarom verder zoeken als je met Isovariant een dergelijke kwaliteit in huis haalt?

Wanneer ik thuis vrienden uitnodig, dan zeg ik hen dat ik een huis uit schuim heb. Daar moeten ze dan om lachen; ze staan echter allen perplex wanneer ze het thermische comfort van de woning ervaren. Ik heb trouwens een bouwsteen bewaard. Zo kan ik hen zelf het concept uitleggen.

Ik ben alvast uiterst tevreden over Isovariant en zal deze geweldige oplossing aan iedereen aanbevelen!

Portfolio