De heer en mevrouw Wallaert – met aannemer

Introductie

Ik werk op 25 meter van huis en mijn baas had zelf al zijn woning laten bouwen met Isovariant-bouwstenen. Hij was erg tevreden met het resultaat. Ik liet er mij zelf toe verleiden de bouwstenen te gebruiken voor een bijgebouw, dat eigenlijk zelf een kleine woning is van 66 m2, met een slaapkamer, een badkamer, een leefruimte en een keuken.

De ruwbouw werd gezet door Arco Villa, een zusteronderneming van Isovariant. Zij hebben hier goed werk geleverd en ik ook, aangezien ik instond voor alle andere posten.

Het bijgebouw is uitstekend geïsoleerd; buiten de isolerende bekistingsblokken voor de muren werd er 12 cm PUR-isolatie voorzien op de vloer en 25 cm voor het platte dak. Voorts heb ik ook driedubbele beglazing en een double flux-ventilatiesysteem.

Tijdens mijn bouwavontuur stootte ik toch op een moeilijkheid; toen ik mijn handdoekdrager, die inderdaad al iets zwaarder is, plaatste, beschadigde ik het stucwerk. Ik meldde dit aan Isovariant, die ondertussen een oplossing heeft uitgewerkt; Aangepaste pluggen en schroefbouten die het gewicht van zwaardere voorwerpen kunnen dragen.

De verhuizing is gepland voor januari 2014, ik kan niet wachten tot het zover is! Aangezien ik echter veel posten zelf doe, werk ik op eigen ritme en zonder mij te overhaasten voort. Het is trouwens nu al erg aangenaam om in de woning te vertoeven en te werken, zelfs al is er nog geen verwarming!