Mr & Mvr Christiaens-Dumont – Via aannemer – Villa

Introductie

De heer en mevrouw Christiaens-Dumont uit Hollogne sur Geer wonen sinds een jaar in hun nieuwbouwwoning die volledig met Isovariant-bouwstenen werd neergezet. Zij beleefden er dus reeds vier seizoenen, gaande van een strenge winter waarbij het kwik daalde tot -15 graden tot warmtepieken in augustus vorig jaar, waarbij de temperaturen boven de dertig graden stegen (zelfs al waren dergelijke pieken uitzonderlijk ?).

Op een jaar tijd verbruikten we in totaal een kleine 800 liter* stookolie voor verwarming en warm water (met zonneboiler). Een mooi resultaat, niet waar? Ter informatie: in januari 2013 betekende dit dat de woning met amper twee euro per dag kon verwarmd worden! Wat ik echt geweldig vind aan onze woning, is dat niemand merkt dat ze gebouwd werd met isolerende bekistingsblokken maar dat wij als bouwheer wel kunnen genieten van alle voordelen ervan, zoals de uitstekende energieprestaties. En toch was onze woning goedkoper dan een vergelijkbare traditionele woning, zegt de heer Christiaens. Dankzij de doorlopende mantel in gewapend beton, is de woning bovendien nog steviger dan een woning in baksteen! Bovendien was onze woning, dankzij de eenvoudige plaatsing van de Isovariant-bouwstenen, instapklaar na 9 maanden. Zo konden we net vóór het nieuwe schooljaar verhuizen; ons tijdschema was nochtans erg krap.

We combineerden de Isovariant-bouwstenen met vloerverwarming. Dit heeft als voordeel dat de temperatuur in de woning quasi constant is, wat erg comfortabel is. Onze droom werd dus werkelijkheid!

Tijdens de zomer wordt het klimaat in de woning beheerst dankzij de zonnewering.
De drie grote voordelen van Isovariant-bouwstenen zijn volgens mij (in willekeurige volgorde):
–  de isolatieprestaties en de mogelijkheid om te bouwen zonder koudebruggen
–  de snelheid waarmee kan gebouwd worden
Ik benadruk dat ze hier in willekeurige volgorde werden opgesomd; ze zijn namelijk alle 3 cruciaal voor een (toekomstige) bouwheer!

Portfolio