Luchtdichtheid test

Luchtdichtheid test

Mr. Wanet heeft een luchtdichtheidstest uitgevoerd voor zijn woning uitgerust met isolerende bekistingsblokken van 35, zelfdragende dakpanelen 7.0, evenals drievoudig aluminium ramen en deuren

De resultaten zijn uitstekend: ze lieten ons een kleine luchtinlaat op een bepaald chassis zien en aanpassen.

Deze test wordt uitgevoerd door AMIRODE (ontwerpbureau gespecialiseerd in energie en veiligheid) door het gebouw in overdruk te plaatsen, vervolgens in een depressie ten opzichte van de buitenkant door middel van een ventilator geplaatst in een externe opening, onze voordeur in onze geval.

De vrijwillige en afsluitbare openingen van het gebouw die tijdens de meting worden gesloten, de stroomsnelheid gemeten bij de ventilator komt overeen met die welke via de tussenruimten van de envelop binnendringt.

De stroom gemeten bij een druk van 50 pa zal dienen als een referentie voor het berekenen van de coëfficiënt “n”. Dit geeft de kwaliteit van de luchtdichtheid van het gebouw aan. De standaardwaarde van deze test is 12. Hoe meer het afneemt, hoe meer het huis waterdicht is.

Over het algemeen liggen de verkregen waarden tussen 3 en 6. Een passiefhuis krijgt een score van 0,6. De waarde van 1.2, welke Mr en Mvr Wanet verkregen, overtrof hun verwachtingen ! Zij zijn meer dan tevreden en gelukkig over de samenwerking  met Isovariant!